kansikuva

kansikuva

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Kohti opettaja unelmaa

Noniin eli nyt ois sitten ensimmäisen "kohti unelmaa"-postauksen vuoro. Mulla on jo monta vuotta ollut haaveena että pääsisin tulevaisuudessa omassa ammatissani työskentelemään lasten parissa. 4 vuotta sitten hain yhdeksännen luokan jälkeen Vierumäelle opiskelemaan liikuntaneuvojaksi, jonne pääsin sisään ja opiskelun aloitin syksyllä 2011. Koulutus kesti 3 vuotta ja sen aikana pääsin jo olemaan lasten kanssa. Ohjasin mm. liikuntatunteja ala-asteikäisille koulussa ja järjestimme luokkani kanssa erilaisia liikunta tapahtumia lapsille. Tykkäsin ihan hurjan paljon lasten ohjaamisesta ja opettamisesta ja noiden 3 opiskeluvuoden aikana minulle syntyi kuva, että haluan tulevaisuudessa opiskella luokanopettajaksi.

Joulukuussa 2013 aloin sitten miettimään mitä haluaisin tehdä ensi vuonna. Vierumäellä koulua oli jäljellä enää 5 kk ja en ollut ihan sata varma että haluan lähteä suoraan opiskelemaan uutta ammattia. Silloin tuli mieleen että voisin pitää väli vuoden ja lähteä AuPairiksi. Maaliskuussa sitten löysin minulle sopivan perheen Guernseyltä, Englannin kanaalisaarilta. Matkaan lähdin elokuussa 2014. AuPairina ollessani sain lisä aikaa miettiä mitä eri koulutusvaihtoehtoja on ja mitkä itseäni eniten kiinnostaa. Lasten kanssa ollessani minulle selkeni että haluan hakea opiskelemaan luokanopettajaksi yliopistoon. Suomeen palasin takaisin maaliskuussa 2015. En ehtinyt olemaan AuPairina täyttä vuotta mutta tiedän että oli oikea päätös tulla Suomeen ja aloittaa lukemaan VAKAVA-kokeeseen.

Tämän vuoden huhtikuussa aloitinkin sitten ison luku-urakan. Osallistuin Helsingissä järjestettävälle valmennuskurssille, jonka järjestäjänä toimi Valmennuskeskus. Kurssi oli todella hyödyllinen ja sain sieltä paljon apuja ja tsemppiä lukemiseen. Oli mukavaa kun sai jutella samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa ja sain lisätehtäviä sekä monisteita auttamaan pänttäämisessä. Kurssilla oli todella monipuolisia tehtäviä, harjoituskokeita ja luento-dioja joita pystyi katsomaan netistä jälkeenpäin. Suosittelen kaikille jotka on hakemassa opiskelemaan luokanopettajaksi valmennuskurssilla käymistä, se on ihan huippu juttu!

Kerron myöhemmin lisää vielä hakuprosessin etenemisestä mm. soveltuvuuskokeista Joensuussa. 


Tähän loppuun vielä hieman mun tän päivän kuulumisia. Kävin aamulla pesemässä sukulaiseni ikkunat ja sattukin tosi hyvä keli ikkunanpesuun. Kovalla auringonpaisteella niitä onkin hankalampi pestä ja keksisi monta muuta kivempaa juttua sellasille keleille esim. auringonotto ;) Kun olin saanut lasit puunattua niin seuraavaksi suuntasinkin mummolle siivoamaan, kastelemaan kukkia ja samalla tulostin muutamia valokuvia. Niistä onkin kuvat tässä postauksen yhteydessä. Illalla meinattiin tehdä vielä pizzaa koton ja jos sitä kattois jonkun hyvän leffan perjantain kunniaksi.


Ihanaa viikonloppua ja muistakaa ottaa rennosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti