kansikuva

kansikuva

torstai 25. kesäkuuta 2015

Mustikoita ja kesäpäiviä

"Hiekkarantaa, aurinkorasvaa on 35 varjossa..." laulaa Anna, mut eipä oo sitä +35 täällä Suomessa kuitenkaan näkyny. Juu tiedetään suomalaiset ei oo mihinkään tyytyväisiä. Kun on aurinkoista ja lämmin keli ni sit valitetaan et on liian kuuma ja toivotaan et tulis lumet ja talvi kohta. Vastaavasti talvella ootellaan et koska se kesä oikeen alkaa. Mut onhan tää jo aika p*****stä kun ei oo aurinko paistanu tänä kesänä kunnolla ollenkaan ja on jo melkein heinäkuu. No toivotaan et uus kuukaus tuo uudet lämpöset tuulet ja päästään nauttii viel kunnon kesästä :)

Tänään mulla onkin ollu semmoinen "kotiäidin"-rooli. Aamulla päätin ajaa meijän pihan nurmikon kun oli päässyt jo kasvaa aika pitkäksi. Sen jälkeen leivoin mustikkapiirakkaa jonka ohje löytyy tuosta alempaa ja muutamat kuvat lopputuloksesta. Meillä ollu käytössä tää ohje jo monta vuotta ja aina maistuu yhtä hyvälle! Ajattelin et ehkä tänki päivän saa tuntumaan kesältä kun leipoo kesäisen herkun :) Illalla ohjelmassa ois vielä vähän oman huoneen siistimistä ja maastopyöräilyä veljen kanssa. Saa nähä kuin hyvin pysyn meijän perheen urheilijan mukana... No onneks toisella palauttava treeni niin pysyn mä kans vauhdissa. 

Lähipäivinä kirjotan ensimmäisen postaukseni mun isosta urakasta jonka alotin tänä keväänä. Nimittäin olen hakenut yliopistoon opiskelemaan ja käynyt pääsykokeissa. Ensimmäisessä postauksessa siihen liittyen meinasin kertoo hakuprosessin ekoista vaiheista ja valmennuskeskuksen valmennuskurssista jonka kävin Helsingissä. 

Ihanaa kesäkuun loppuaikaa kaikille ja toivotaan että nää kelit tästä vielä muuttuuis "kesäkeleiksi"!

Mustikkapiirakka

Pohja:
150 g voita/leivonta margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
4 dl mustikoita (puolukoista tulee kans tosi hyvä, mut vähän happamampi)
1 kananmuna
1 kermaviili
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Aloita pohjan teko laittamalla voi pehmenemään huoneenlämpöön (n.20 - 30min). Kun voi on pehmentynyt sekoita joukkoon sokeri, kananmuna, jauhot ja leivinjauhe. Taikina jää pehmeäksi ja kuohkeaksi. Voitele piirakkavuoka (perus kokoinen) juoksevalla margariinilla. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle niin, että se levittyy tasaisesti myös reunoille asti. Tämän jälkeen ripottele päälle mustikat. Sekoita päällisen ainekset samassa kulhossa missä teit pohjan. Kaada seos mustikoiden pälle ja paista 175°C uunissa n. 40-45min. Ja saa nauttia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti